Parijs - Delft
WaanzinnigReclame.nl SKF winkel sponsors Kohler Infinious Faculteit Industrieel Ontwerpen TU Delft


anke - 24 april 2006

Aanleiding

“Nooit meer!” Ik heb het mezelf drie keer horen zeggen. Twee maal onder de Eiffeltoren, de laatste keer bij de TU bieb. De reden was een koortsachtige misselijkheid, en een overweldigende afwisseling van pijn en hevige pijn.

De behoefte om de afstand Parijs Delft zo snel mogelijk te willen fietsen is wellicht alleen te begrijpen een maand of wat nadat je het heb volbracht. Een combinatie van trots en voldoening, is het die de wereld een stukje grijpbaarder maakt. Wellicht is dit ook de drijfveer achter de behoefte het sneller te willen.

Sneller dan 48 uur bleek te kunnen. Sneller dan 24 uur ook voor het grijpen. 18 uur staat in de boeken. Nu de vraag of dit verbroken kan worden. Wat wordt deze keer de streeftijd? En waarop baseren we dat? Het antwoord kwam bij het vinden van een record van Allert Jacobs. Hij deed over de afstand Amsterdam Parijs niet meer dan 13 uur. Een flink gat. Maar waar een wil is, ligt vast een weg. Onder de 13 rijden aldus.

 home styrkeprøven scholentoer vorderingenistanbulrecordfiets winkelnieuws in 18 uur home contact sponsors in 13 uur? in 48 uur in 24 uur